• 14 Nisan, 2024

Uzun Süre Tok Tutan 10 Beslenme Önerisi

Ağzınız bir türlü boş durmuyor, mideniz dolu olsa bile sürekli bir şeyler mi yemek istiyorsunuz? Bu durumda açlığınız psikolojik olabilir. Kilo verme maratonunuzda tokluk hissinizi artırmak son derece önemli. Tokluk hissinizi artırmak için doğru besinleri tüketmenizin yanı sıra bazı alışkanlıklar da geliştirmeniz gerekiyor. İşte uzun süre tok tutan 10 beslenme önerisi…

1- YETERİ KADAR PROTEİN ALIN

Protein daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Fazla protein içeren balık, hindi, kırmızı et ve tavuk tüketmeye özen gösterin.

2- LİFLİ GIDALAR TÜKETİN

Yüksek lifli gıdalar açlık hissini azaltır ve uzun süre tok tutar. Bağırsak sağlığı için de son derece önemlidir. Fasulye, lahana, karnabahar ve brokoli gibi gıdalar tok kalmanıza yardımcı olur.

3- MEYVE VE SEBZE TÜKETİN

Vitamin, mineral, lif ve su açısından zengin olan meyve ve sebzeleri günlük olarak düzenli bir şekilde tüketmelisiniz. Günde 2-3 porsiyona kadar çıkabilirsiniz.

4- YEMEĞİNİZE ODAKLANIN

Yemek yerken başka şeyle ilgilenmeniz, yemeğinizin tadını çıkarmanıza engel olur. Bu da sanki hiç yemek yememişsiniz hissini uyandırır. Yediğiniz yemeğin tadına sonuna kadar varmaya özen gösterin.

5- SÜTLÜ KAHVE İÇİN

Sütlü kahvede protein, yağ ve karbonhidrat bulunur. Bu da tokluk hissi sağlar. Kahvenin yanında kuruyemiş tüketerek tokluk hissinizi artırabilirsiniz.

6- KAÇAMAKLARA DİKKAT

Sık sık atıştırma yapmanız günlük kalori alımızda artışa neden olur. Bu nedenle öğle dışında ara öğün yapmamaya özen gösterin.

7- SUSUZ KALMAYIN

Su içmek açlığı önler ve mideyi doldurur. Ayrıca daha az yemek yemeyi sağlar. Yeterince su içmeye özen gösterin.

8- YAVAŞ YEMEK YİYİN

Yemek yerken daha yavaş davranın. Bu sayede karnınızın doyduğunu beyninize söylemiş olursunuz. Aksi halde beyin yemek yemediğiniz düşüncesine kapılabilir ve daha çabuk acıkabilirsiniz.

9- RAHATLAYIN

Günlük olarak yapacağınız yürüyüş veya meditasyon, stresinizin azalmasını sağlar. Stres yoksa aşırı yeme isteği de yoktur.

10- UYKUNUZU ALIN

Yetersiz uyku, açlık hissinizi artırır. Fiziksel olarak aç olmasanız bile uykusuzluk sizi yemeklere itebilir. Bu nedenle 8 saat uyku uyumaya özen gösterin.

Kaynak:https://www.posta.com.tr/uzun-sure-tok-tutan-10-beslenme-onerisi-haber-fotograf-2333183-11

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın