• 15 Nisan, 2024

Unutkanlığı Azalatan Besinler

Memory loss. Close-up of woman touching her forehead in pain.

Hafıza ve öğrendiğinizi unutmamanız, konuştuğunuz kişilerin ismini hatırlamanız için sağlıklı besin seçimi yapmalısınız.Kaygıyı ve stresin artırdığı unutkanlığı azaltmak için yaşamınıza uygun sağlıklı beslenmeniz önemlidir.

Demir, folik asit, B kompleks vitamini,omega-3 ve DHA ‘dan zengin bir beslenme programı uygulamanız hafızanızı güçlendirir. Size özel sağlıklı beslenme programınız da posa oranı yüksek olan tahıl grubu besinlerin ( günde 6-11 porsiyon) , sebze grubu ( günde 2-3 porsiyon) , meyve grubu ( günde 2-4 porsiyon), süt-yoğurt grubu ( 2-4 porsiyon ) ve et grubu (günde 3-6 porsiyon) olan besinleri tercih etmeniz sağlığınızı korur ve unutkanlık sorunu yaşamanızı azaltır.

ÇİLEK

C vitamininden ve posadan zengin bir besindir. Vitamin ve mineral yapısı düzenli olarak tercih edildiğinde unutkanlık sorununun azalmasını sağlar. Bağışıklığı güçlendirerek performansı artırır. Her gün 7-8 adet allerji sorununuz yoksa 1 porsiyon meyve olarak tercih edebilirsiniz.

YOĞURT

B grubu vitaminler, magnezyum ve kalsiyum olan besin maddelerini yeterli bulundurması unutkanlık sorununun azalmasını sağlar. Hergün 2 su bardağı kadar yoğurt tercih edilmesi hafızayı güçlendirir. Kilo kontrolü için az yağlı olanları tercih edilmelidir.

CEVİZ

Omega -3,esansiyel yağ asitleri,mineral ve folik asit içeriği fazla olan yağlı tohumdur. Her gün 2 adet cevizin ara öğünlerde veya kahvaltıda tercih edilmesi beyin ve kalp sağlığının korunmasını sağlar.

YUMURTA

Protein, vitamin ve mineral içeriği hücre yenlenmesini sağlar. Düşünce ve iletişim becerilerini artırır. Allerji ve sağlık sorununuz yoksa düşünmce –hafizanın artması için her gün 1 adet tercih edilmelidir.

 

LOR PEYNİRİ

Peynir çeşitleri içinde B 12 , kalsiyum ve protein içeriğinin yüksek olması nedeni ile hafızayı artırır. Haftada 2-3 defa 1 dilim peynir yerine 2 yemek kaşığı lor peyniri tercih edilmesi beyin sağlığının artmasını destekler.

ÇAVDAR

Posa, karbonhidrat ve vitamin-mineral dengesi ile unutkanlığın azalmasını sağlar. Ekmek çeşitlrinde çavdarın tercih edilmesi ve diğer un kullanılan besinlerin çavdar unundan hazırlanması tokluk hissini artırır. Hafizayı artırır ve kronik yorgunluğu azaltır.

MUZ

Stresi azaltır ve konsantrasyonu artırır. Duygusal yeme eğilimin azalmasına yardımcı olur. Posa, vitamin-mineraller unutkanlığın azalmasını destekler. Her gün 1 küçük boy muz tercih edilmesi mptivsyonu artırır.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın