• 12 Mart, 2024

Tatilde Kilo Almamak İçin Basit İpuçları

Çoğumuz için zorlu olan açık büfe tatil dönemi başladı. Açık büfesi olan bir otele tatile gidip de kilo almayan var mı? Tatil döneminde kilo almamanız için basit ama etkili bazı ipuçlarını Fatma Yiğitoğlu sıraladı.

Öğle veya akşam yemeğinizde açık büfede birçok lezzetli yemek bulunur. Her gün sadece 1 çeşit sevdiğiniz ve biraz kalorili olan yemeği tüketebilirsiniz. Diğer öğünde ise sağlıklı ve düşük kalori olan menüyü seçmelisiniz. Gittiğiniz otelin veya şehrin o bölgeye ait özel bir yemeğini yiyebilirsiniz. Ama her yerde bulunan basit ve kalorili yemekleri tüketmeyin. Yaz sıcaklarının vazgeçilmezi soğuk içeceklerdir. Bunlardan sadece günde 1 tanesini seçin ve 1 su bardağı kadar için. Sıvı ihtiyacınızı ise su içerek karşılamalısınız. Günde yaklaşık 2,5 lt su tüketmelisiniz.

Yazın dondurmasız tabi ki tatil olmaz. Ara öğünlerde 2-3 top dondurma tüketebilirsiniz veya yaz meyvelerinden 2 porsiyon olacak şekilde karışık bir meyve tabağı iyi ara öğün seçeneğidir. Son olarak ise tabii ki spor. Günlük aktivitenizi artırabileceğiniz hatta zayıflayabileceğiniz tatil döneminizi iyi değerlendirmeniz gerekir. Gün içinde yüzerek ve akşam yürüyüşlerinizi yaparak aktivitinizi artırabilirsiniz.

Kaynak: hurriyetaile.com

Benzer Yazılar

Yorum Yapın