• 12 Mart, 2024

Şeker Oranı Düşük 10 Meyve

Meyveler lif ve vitaminler gibi vücudumuz için olmazsa olmaz besin öğeleri içerse de içerdikleri şeker nedeniyle kontrollü tüketilmelerinde fayda var. Yaz aylarında bolca tüketilen meyvelerin şeker içeriği düşük 10 tanesini listeledik.

1. Limon ve lime
Tadının ekşiliğinden de belli olduğu üzere limon ve lime şeker açısından oldukça düşük, C vitamini açısından ise zengin meyveler. Limon ve lime başına 1 veya 2 gramdan fazla şeker düşmüyor. İçme suyunuza dilim limon ya da lime ekleyerek rahatça tüketebilirsiniz.

2. Ahududu
Bir kase ahudududa yalnızca 5 gram (1 çay kaşığı kadar) şeker bulunur. Zengin lif içeriği sayesinde hem çok sağlıklıdır hem de insanı tok tutar.

3. Çilek 
Çilekteki şeker miktarı tadı göz önüne alındığında oldukça az. 1 kase çilekte 7 gram şeker bulunuyor. Bu miktarda çilekle günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılayabilirsiniz.

4. Böğürtlen
Böğürtlende de çilek gibi kase başına yaklaşık 7 gram şeker bulunur. Böğürtlen aynı zamanda çok zengin bir lif kaynağı ve antioksidandır.

5. Kivi
Kivi de C vitamini yüksek, şeker miktarı düşük meyvelerden. Her bir kivide yaklaşık 6 gram şeker bulunuyor.

6. Greyfurt
Orta boy bir greyfurtun yarısında 9 gram şeker bulunur. Kahvaltıda yarım greyfurt yemeye devam!

7. Avokado
Mucize meyve avokado, şeker konusunda da şanını koruyor. Olgun bir avokadoda yalnızca 1 gram şeker bulunuyor.

8. Karpuz
Yazın sembolü karpuzda tahmin ettiğinizden daha az şeker bulunmakta fakat porsiyona dikkat etmek gerek. Bir kase dilimlenmiş karpuzda yaklaşık 10 gram şeker bulunuyor.

9. Portakal
Orta boy bir portakal 70 kaloridir ve 12 gram kadar şeker barındırır.

10. Şeftali
Kendisi çok tatlı olsa da orta boy bir şeftalide 13 gramdan daha az şeker bulunmaktadır.

Kaynak:

Şeker oranı düşük 10 meyve

Benzer Yazılar

Yorum Yapın