• 24 Nisan, 2024

Salgın Sürecinde Balık Tüketmek İçin 6 Neden

Corona virüs salgınından korunmak için ilk öğrendiğimiz şey; güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak. Sağlıklı beslenerek hem hastalıklardan korunabilir hem de hastalıkları kolay atlatabiliriz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Mine Şenarslan Toraman, pandemi döneminde balık yemenin önemini anlattı.

Balığın iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra biyoyararlılığı ve vücut tarafından sindirilme oranı yüksek bir besin olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Mine Şenarslan Toraman, İHA’ya şunları söyledi:

A ve D vitamini, çinko, fosfor, iyot magnezyum ve selenyum olmak üzere kaliteli vitamin ve mineral içeriğine sahip. Balıktan istenilen faydayı sağlayabilmek için pişirilme yöntemi önemli.

Izgara, fırında veya buğulama şeklinde pişirme yönteminin daha sağlıklı olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Mine Şenarslan Toraman, yağda kızartılan balığın kolesterol ve yağ oranı arttığı için sağlığa olan faydasının azaldığını belirtiyor.

Balık Tüketmek için 6 Neden;

>Somon, ton, sardalye, alabalık, hamsi, uskumru ve istavrit gibi yağlı balıklar, omega-3 açısından oldukça zengindir. Omega-3 bizi kalp krizi ve kalp damar hastalıklarına karşı korur. Balık, kemiklerimiz için oldukça faydalı.

>Kılçıklarıyla birlikte tükettiğimiz ton, hamsi, sardalye gibi küçük balıklar kalsiyum ve fosfor için harika kaynaklardır. Bu özelliği nedeniyle kemik erimesi yaşayanlar ve menopoz dönemindeki kadınlar bolca tüketmeli.

>Yağ oranı az, kalorisi oldukça düşüktür. İçeriğinde sağlık için önemli olan omega-3 yağ asitlerinin bulunmasının yanı sıra, kırmızı ete göre daha az yağlı.

>Balıkların sindirimi oldukça kolaydır. Balık, demir ve çinko olmak üzere iki değerli mineralden oldukça zengin. Büyüme ve gelişme çağında çocuklar için hem de hamileler için mükemmel bir besin kaynağı.

>Balık hepimiz için yararlı olan A, B ve D vitaminlerini bol miktarda içerir. İçerdiği A vitamini bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücut direncimizi artırmaktadır. Aynı zaman da tirot içinde iyot bakımından zengin.

>Son yıllarda D vitamini eksikliği ile birçok hastalık ilişkilendirilmesinin yanı sıra obezitenin de nedenleri arasında. Balık ve deniz ürünleri D vitaminin en güzel kaynağıdır. Kemik sağlığı ve gelişimi için D vitamini açısında zengin.

Kaynak: https://www.posta.com.tr/salgin-surecinde-balik-tuketmek-icin-6-neden-haber-fotograf-2290149-1

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın