• 24 Nisan, 2024

Mükemmel Püre Yapmanın Püf Noktları

pure-yapmanin-puf-noktalari

İnsanı sıcacık bir patates püresinden daha fazla mutlu edebilecek bir şey var mıdır? Tabii ki vardır ancak mutfakta, yemek masasında ya da başka bir yerde. Ne zaman görsek hemen tabir-i caizse ağzımızın suları akar, bir mutluluk kaplar içimizi.

Ancak her püre müthiş güzellikte değildir, onu güzel yapan çok özel püf noktaları vardır ve püre yapmanın püf noktaları nedir bilmezseniz işiniz biraz zordur. Ya püreniz çok sıvı olur ya da o kadar yoğun olur ki püre değil artık o bir lapadır.

Sizi bu sorundan kurtarmak istiyoruz, kulak verin 🙂 Artık siz de enfes püreler yapabileceksiniz.

En sarı patatesi seçin: Püre yapmak istiyorsanız ve hatta mükemmel bir püre yapmak istiyorsanız rengi beyaza çalan patatesleri değil, koyu sarı renkli patatesleri tercih etmelisiniz. Aksi halde hazırladığınız püre neredeyse blenderdan geçirilmiş bir peynir gibi görünecektir. Pürenin en güzel taraflarından bir tanesi de o sapsarı görünüşüdür.

Kullandığınız süt ürünlerinin sıcak olduğuna emin olun: Ve daima önce tereyağını ekleyin. Çünkü tereyağı patatesin nişastalı yapısını kırarak kadife gibi bir yüzey sunar. Ardından ekleyeceğiniz ılık süt ise pürenize kat ve kat tat katmaya hazırdır.

Karıştırırken biraz gelenekçi olun: Yani demek istiyoruz ki blender ve diğer karıştırıcı mutfak robotlarından kullanmayın, onun yerine patates ezme kaşığı, çatal ve yemek kaşığından yardım alın. Yavaş yavaş, keyif ala ala ve yaratacağınız güzel yemeği düşüne düşüne ezin. Eğer blenderda yaparsanız daha yapışkan yapıda bir püre elde edersiniz.

Patateslerin kabuklarını önceden soymayın: Patatesleri erkenden soyarsanız patatesler pişme sırasında zarar görür ve suyun içinde dağılır. Bu nedenle patatesleri önce haşlayın, ardından soğuk su ile pişmelerini durdurun. Dilerseniz buzlu suyun içine de atabilirsiniz. Ve sonra da kabuklarını iyice soyun. Özellikle patateslerde yer alabilen minik fidelere dikkat edin ve onların da çıktığına emin olun. Patatesi soyduğunuzda kusursuz bir patates elde etmiş olmalısınız.

Son olarak ölçülere sadık kalın: Biliyoruz ki mutfak yaratıcılığını konuşturabildiğiniz, diğerlerinden farkınızı ortaya koyabildiğiniz özel alanlardan bir tanesi ancak ölçülere sadık kalmak da işin en önemli prensiplerinden bir tanesi. Bu nedenle uygulayacağınız tarifte yer alan ölçüleri es geçmeyin, malzemelerinizi önceden hazırlayın ki herhangi bir sorun yaşamayın ve son olarak servis ederken minik porselen kaplar kullanın.

Böylece çok daha etkili bir sunum ortaya çıkarmış olacaksınız. Eğer pürenizi süslemek isterseniz üzerine biraz kekik de atabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak:

Benzer Yazılar

Yorum Yapın