• 24 Mart, 2024

Önce Göze Sonra Damağa…

En iyi aşçılar, asla tariflere asla tam olarak sadık kalmazlar. Damak tadlarına göre her zaman bir şeyler katarlar tarife. Bu da onların en büyük sırrıdır. Yemek yapmayı basit bir ev işinden sanata çeviren şey tam da budur. Ancak yemek sadece damak tadına hitap eden bir sanat değildir. Göze de hitap edecek bir yemek dekorasyonu; misafirlerinizi, çocuğunuzu ve eşinizi sevgilinizi büyülemeye yetecektir. Sanatın her dalında olduğu gibi yemek dekorasyonu da yaratıcılığınızla sınırlı.

Ben işte, evde, en sıkıcı işleri yaparken bile hayata eğlence katmayı çok seviyorum. Her şeye daha farklı, daha eğlenceli bir bakış açısından bakmanın münkün olduğuna inanıyorum. Bu yüzden hem yaparken, hem de yerken yemekten daha fazla keyif alacağımız, eğleneceğimiz yemek dekorasyonu fikirlerini araştırdırdım.

Sanat eserinden farksız, birbirinden eğlenceli yemekler yapmanız en büyük ihticanız bu yazıda: bir tutam ilham!

Çocukla Çocuk Olun

Eğlenceli Kahvaltılar

Kim demiş çocukla çocuk olunmaz diye! Çocuğunuz için yemek hazırlarken biraz onun gibi düşünmek hem size hem ona oldukça keyifli dakikalar yaşatacaktır.

Hazırlayacağınız eğlenceli sandviçler, güne harika bir başlangıç yapmalarını sağlayacak! Kimi zaman yaratıcılığınız, kimi zaman en sevdiği çizgi film karakteri size yol gösterecek…

Eğlenceli Kahvaltılar

Birbirinden Eğlenceli Sabah Kahvaltıları

Kırkayak Sandviç

Kaynak: http://kidsactivitiesblog.com/7412/art-for-kids

Kaynak: http://weheartit.com/entry/23616305

Kaynak: http://weheartit.com/entry/23616305

 

Eğlenceli Ara Öğünler

Sık sık yemek yemek ve aç kalmamak hepimiz için önemlidir. Ama büyüme çağında çocuklar için besin değeri yüksek ara öğünler özellikle önemlidir. Bol vitaminli meyvelerden oluşan, eğlenceli bir ara öğün çocuğunuzun sağlıklı büyümesine yardımcı olacak.

Eğlenceli Ara Öğünler

Eğlenceli Ara Öğünler

 

Sebzeyi Bile Sevdiren Eğlenceli Yemekler

Öğlen ve akşam yemekleri için de birbirinden eğlenceli fikirler var. Zor yemek yiyen, sebzeye direnç gösteren çocuklarınız varsa, bir iki ufak oyun onlara sebzeyi sevdirirken, yemek yedirmeyi bir işkence olmaktan çıkaracak.

Eğlenceli Yemekler

Sebzeyi Bile Sevdiren Yemekler

Yemeğe Aşk Katın

Eşinize, sevgilinize sık sık onu sevdiğinizi söylüyor, gösteriyor olabilirsiniz. Yine de, onun için hazırladığınız yemekte onu ne kadar çok sevdiğinizi görmek yüzünü ayrıca gülümsetecektir. Üstelik yapmanız gerekenler çok basit.

Kalp şeklinde bir kurabiye kalıbı ile yoğunluğu yüksek olan tüm yemekleri kalp şekline getirebilirsiniz. Meyve, ekmek, köfte, yumurta, fırında makarna aklıma gelen ilk örnekler. Ayrıca, sırf bu iş için kullanacağınız kalp şeklinde tavalar da mevcut.

Kalp Kurabiye Kalıbı

Harikalar Yaratan Kurabiye Kalıpları

Yapabileceğiniz bir diğer şey ise, sebzelerin, ekmeklerin kenarlarını keserek küçük kalpler yaratmak.

havuçvedomatesler

Sebzelere Aşkla Bakın

İşte bu kadar kolay 10-15 dakikanızı alacak bir kaç küçük yöntem ile onu ne kadar sevdiğinizi bir kez daha söyleyebilirsiniz.

Kalp Kahvaltılıklar

Sevgi Dolu Kahvaltılıklar

Misafirlerinizi Hayran Bırakın

Misafirlere pizza söyleme fikri, annemi her duyduğunda bir daha şaşırtıyor. Öyle ki misafirler için yemeklerin en özenlisi, en lezzetlisi yapılır bizim evde. Bu durumda yemek dekorasyonu da misafirler söz konusu olunca daha çok önem kazanıveriyor. Peynir veya kurdite sebzelerden kolayca yapabileceğiniz ağaçlar, yumurtalardan yapacağınız çam ağaçları kış yemek dekorasyonunda en çok tercih edilenler. Dondurma külahlarının içine doldurabileceğiniz meyveler ise, hem göze, hem kalbe hem de damağa hitap edecek sempatik bir atıştırmalık.

Misafirler için yemek dekorasyonu

Hayran Bırakacak Sunumlar

Benzer Yazılar

Yorum Yapın