• 24 Nisan, 2024

Mucize Sebze Lahana

mucize-lahana

Fazla ödeminizin atılmasına yardımcı olan sağlıklı kış sebzesidir. Vücudunuza sindirim sırasında fazla kalori harcatarak kilo kontrolünüze destek verir. Lahana sindirim siteminizin sağlıklı çalışmasına yardımcı olarak kolon kanseri riskinizin de azalmasına yardımcı olur. Kalp-damar sağlığını koruyan vitamin,mineral ve posa içeriği ile sağlıklı beslenmenizi sağlar. Cilt dokunuzdaki renk değişikliğini dengeler ve lekelenmeyi azaltır. Mantar ve enfeksiyonların tedavisinde etkili bir sebzedir.

Sağlıklı beslenmek için haftada 2-3 defa salata, sebze yemeği veya çorba olarak tercih etmelisiniz. Hazımsızlık ve şişkinlik hissetmemek için lahanayı çiğ olarak yemek yerine 7-8 dakika haşlayıp tüketmelisiniz. Kimyon, kişniş ..gibi baharatlar birlikte yemeniz sindirim siteminizi rahatsız etmesini engeller.

ÖDEM ATAN ÇORBA
Malzemeler:

¼ adet doğranmış beyaz lahana
2 adet rendelenmiş kabak
1/3 demet doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
1-2 dilim limon
2 su bardağı su

Hazırlanışı: Bir tencereye suyu, sebzeleri,baharatları,salçayı ekleyip 10-12 dakika kaynatın. Kaynayan çorbanızın içine zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Servis yaparken limon dilimi ekleyin.

LAHANALI DETOKS İÇECEĞİ
Malzemeler:
1 adet yeşil elma
1 adet kivi
2-3 yaprak haşlanmış lahana
1 adet lime suyu
2 dal taze kişniş
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil

Hazırlanışı: Katı meyve sıkacağında meyveleri sıkın. Lahanayı ve kişnişi blender da püre haline getirip meyve suyu ile karıştırın. Bardağa lime suyunu ,zencefili ve meyve suyunu ekleyin. Afiyet olsun.

DİYETİSYEN
TUĞÇE ALTAN BAHÇE
www.tugcealtanbahce.com
www.hafifyasayin.com

Benzer Yazılar

Yorum Yapın