• 24 Nisan, 2024

Metabolizmanızı Hızlandıracak! Göbek Yağlarından Kurtulmak İsterseniz…

Fazla kilolu olmanız kadar vücut yağ yüzdenizin yüksek olması ve bu yağın vücudunuzun hangi bölgesinde olduğu da önemlidir. Göbek bölgesi yağlanması visseral yağlanma olarak adlandırıldığını ve organların yağlanmasını da tetiklediğini ifade eden Diyetisyen Deniz Zülbüncan, göbek yağlarından kurtulmanın püf noktalarını paylaştı.

Göbek bölgesinde oluşan yağlanma tip 2 diyabet, kalp hastalığı, kanser gibi hastalıklar için risk faktörüdür. İnsülin hormonu salınımını kontrol altına alarak, beslenmenizde değişiklikler yaparak ve hayatınıza sporu ekleyerek göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Tüm bunları yaparken bazı kürlerden de faydalanabilirsiniz. Ancak bilinmelidir ki, tek başına hiçbir kür mucize değildir. Sürecinizi destekler niteliktedir.

Kırmızı kür 

Malzemeler:

  • 1 kase probiyotik yoğurt
  • 1 küçük rendelenmiş kabak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği

Yapılışı: Bütün malzemeleri bir kasede karıştırın. Sabah uyandığınızda 1 bardak ılık su ile tüketmeniz gün boyunca daha doygun hissetmenizi sağlayacaktır.

Yeşil kür 

Malzemeler:

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda güzelce karıştırın. Gün içinde ara öğün olarak kullandığınız zaman metabolizmanıza destek olacaktır.

Probiyotik kür 

Malzemeler:

  • 1 bardak kefir
  • 1 çay kaşığı sipiriluna

Ara öğünlerinizde meyvenizin ya da kuru yemişinizin yanında ana öğünlerinizde ise yemeğinizin yanında tercih edebilirsiniz.

Kefirin probiyotik etkisi sayesinde ve sipirilunanın bağışıklığınızı destekleyici etkisi sayesinde metabolizmanıza destek olacaksınız.

Sarı kür 

Malzemeler:

Yapılışı: Kabuk tarçını ve zencefili suda kaynatarak sıvı kısmını alın demlediğiniz beyaz çaya karıştırın ardından ananas ile blenderize edin.

Metabolizmanızı hızlandıracak kilo vermenizi destekleyecek ödem problemi yaşıyorsanız da kurtulacaksınız.

Tüm öneriler sağlıklı bireyler içindir. İlaç kullanıyorsanız, gebelik veya emzirme durumunuz varsa mutlaka kendi uzmanınıza danışmalısınız.

Deniz Zünbülcan beli inceltmeye yardımcı olan o besinleri de sıraladı…

Yaban mersini 

İçeriğinde A, C, E vitaminleri, manganez, kalsiyum, fosfor, demir, selenyum, yüksek oranda potasyum ve lif içerir.

Aynı zamanda yaban mersininin kalorisi de oldukça düşüktür. Yapılan çalışmalarda yaban mersini tüketen ratların bel bölgesindeki yağlanma oranı da daha az bulunmuştur.

Yeşil çay 

Yapılan bir çalışmada egzersiz ile beraber tüketilen yeşil çayın kişilerde kilo vermeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Yeşil çayın içeriğinde bulunan kateşinler metabolizmayı hızlandırıp vücutta kalori yakımını artırır, aynı zamanda bel çevresindeki yağları da azaltmada etkilidir.

Lifli besinler 

Lif içeriği yüksek besinlerin tüketimi bel çevresindeki yağları azaltır. Beyaz pirinç yerine esmer pirinç, bulgur, siyez bulguru veya kara buğday tercih etmeniz beslenmenize yulaf ezmesi, yulaf kepeği gibi besinleri eklemeniz lif tüketiminizi artıracaktır.

Yapılan çalışmalarda lif içeriği yüksek ve kalori kontrollü diyet programının bel çevresindeki yağların azalmasında etkili olduğu gözlemlenmiştir.

Yoğurt 

Kilonuzu azaltmak ve bel bölgenizdeki yağlanmayı kontrol altına almak istiyorsanız beslenmenizden yoğurdu eksik etmemelisiniz. Protein, kalsiyum ve probiyotik bakteri içeriği ile hem bağırsak sağlığınız için hem de kilo kontrolünüz için oldukça önemli bir besin.

Çiğ badem 

Protein ve lif içeriği sayesinde kişiyi tok tutar. Bu özelliği ile kilo vermek isteyen kişiler için oldukça önemli bir besindir. Yapılan bir çalışmada badem tüketenlerin tüketmeyenlere göre yaklaşık %30 daha fazla kilo kaybettiği görülmüştür.

Yapılan başka bir çalışmada ise günde 15 adet badem tüketenlerin tüketmeyenlere göre bel çevresinde yaklaşık %10 daha fazla incelme olduğu gözlemlenmiştir.

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 fincan yaban mersini
  • 10-15 tane öğütülmüş çiğ bademYapılışı: 4 yemek kaşığı yoğurdu kaseye koyun. 2 yemek kaşığı yulaf ezmesini ilave edin. Öğütülmüş bademleri de ekleyip üzerine yaban mersinlerini atın. Karıştırıp tüketin.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/aile/galeri-metabolizmanizi-hizlandiracak-gobek-yaglarindan-kurtulmak-isterseniz-41581301/25

Benzer Yazılar

Yorum Yapın