• 24 Mart, 2024

Limonun Kullanım Alanları

Salataların en vazgeçilmez tadı, yemeklerin terbiyeleyicisi limondan bahsedeceğiz bugün. Aslında kendisi tam bir şifa deposu. Özellikle içerdiği C vitamini sayesinde kış günlerimize de güneş gibi doğmasıyla ünlü.

Nane limonlu çaylar mı içmedik, limonu siyah çaya sıkıp rengini mi açmadık, kendisinden limonatalar mı yapmadık. Yaptık tabii ki. Hem de öyle güzel oldu ki limonu yanımızdan ayırmaz hale geldik.

Tüm bunların yanı sıra limonun kullanım alanları o kadar fazla ki kendisini artık evin baş köşesine koyabilirsiniz. Sizin yerinize kalkıp bir temizlik yapmadığı kalıyor. O derece diyelim.

Buzdolabınızdaki kötü kokuları yok eder: Limonu kesip suyunu çıkarın, ardından bir süngeri ya da pamuğu içine daldırın ve hazırladığınız bu pamuğu buzdolabının içinde 5-6 saat bırakın. Kötü kokular ortadan kalkacaktır.

Yüksek tansiyonu önler: Kalp atışlarını kontrol eden potasyum içeriği sayesinde iyi bir yüksek tansiyon düşürücüdür.

Meyve ve sebzelerin kararmasını engeller: Hazırlayacağınız limon ve su solüsyonu meyve ve sebzeleri bekletirken kararmasını önleyecektir.

Depresyonla savaşır: İçerdiği vitamin ve minerallerle enerjinizi yükseltip sizi depresyonun etkilerinden ve oluşum sürecinden korur.

Kesme tahtalarını temizler: Tıpkı sirkede olduğu gibi, kesme tahtalarınızı limonla da temizleyebilirsiniz. Kesme tahtanızı limonla temizlemek için limonu ikiye bölüm ve tahtanızı iyice ovun. Ardından yıkayın. Hem koku hem de bakteriler gidecektir.

Yaşlanma karşıtıdır: İçerdiği serbest radikallerle cildinizin daha taze bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Diş ağrılarını azaltır: Genellikle diş ağrıdığında alkol kullanılır. Ancak alkol aynı zamanda diş etlerine zarar verir. Bunun yerine limon kullanarak ağrıları giderebilirsiniz. Limonlu suyla ağzınızı çalkalamayı deneyin.

Tırnaklarınızı parlatır ve beyazlatır: Oje nedeniyle sararan tırnaklarınızı parlatmak ve beyazlatmak için ılık su içine limon sıkın. Ardından tırnaklarınızı 5 dakika boyunca bu su içinde tutun. Son olarak tırnaklarınızı çıkarıp kurulayın ve hafifçe ovun. Parladığını göreceksiniz.

Dirseklerinizi yeniler: Dirsekler zaman tanımadan kurumaya hazırdır. Kuruyan dirsekleri canlandırmak ve kurumuş derilerden uzaklaştırmak için bir tatlı kaşığı karbonatın içine yarım limon sıkın ve dirseklerinize peeling yapın. Dirseklerinizin parladığını göreceksiniz.

Detoks etkisi vardır: Daha önce sizin için hazırladığımız detoks etkili içecekler listemizde yer alan limon gerçek bir detoks ajanı. Vücudunuzun yağ yakımını artırıyor ve sizi dilediğiniz forma kavuşturmak için çalışıyor. Harika değil mi?

Kaynak:

Benzer Yazılar

Yorum Yapın