• 24 Nisan, 2024

Mükemmel Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

kurabiye550X300_mail

Yaz kış demeden gönlümüzü kaptırdığımız, gördüğümüz anda kendimizi tutamadığımız harika bir lezzet kurabiye. Kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir bilmek ise sizi o ağız sulandıran kurabiyeleri yapabilecek seviyeye getiren en önemli şeyler listesi.

Kurabiye dediğin çıtır çıtır, kıtır kıtır olur diye düşünüyorsanız bir de o yumuşacık, ağızda dağılan kurabiyeleri deneyin deriz. Ancak ne olursa olsun kurabiye yapmanın püf noktalarını bildiğiniz sürece artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık tüm kurabiyeler çok daha lezzetli, hepsi sevilesi öpülesi olacak.

En iyi ve en taze malzemeleri kullanın: Aslında bu kural tüm yemekler, tatlılar ve hatta içecekler için geçerli. Eğer güzel bir yemek yapmak istiyorsanız maalesef ki kesenin ağzını birazcık açıp iyi malzeme almanız gerekmekte. Bu yüzden evde kurabiye yapmak istediğinizde de yumurtanızın, ununuzun, çikolatanızın kaliteli olduğundan emin olun.

Oda sıcaklığına dikkat edin: Eğer kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyorsa oda sıcaklığında bırakın, ısıtmak için mikrodalga ya da farklı ısıtma yöntemleri kullanmayın. En doğal sonucu nasıl elde edebiliyorsanız o şekilde ilerleyin. Böylece hem tarife sadık kalmış olacaksınız hem de aynı zamanda daha lezzetli kurabiyeler yapabileceksiniz.

Ölçülerle kafayı yiyin: Şaka yapıyoruz, tabii ki de temennimiz bu değil ancak ne olursa olsun ölçülere sadık kalın ve iyi bir şekilde malzemelerinizi ölçün. Sıvı malzemeleri ölçmek için karaf tarzı, üzerinde yazılar ve ölçü birimleri olan ölçekleri tercih edin. Kuru malzemeler yani un, karbonat, kabartma tozu gibi malzemeler için ise mutlaka ölçüm kaşıklarını kullanın.

Fırını 15 dakika önce ısıtın: İyi bir kurabiye yapmanın en önemli noktası ise fırını tarifte belirtilen dereceye getirmek ve bunu yaklaşık 15 dakika önce yapmak. Eğer fırın soğuk olursa kurabiyelerinizin pişme süresi uzayacak, bunun yanında ekstra olarak kabarmadan sönük kalacaktır. Fırını gereğinden fazla ısıtmamanız da gerekiyor. Çünkü çok ısınan fırın kurabiyelerin yalnızca dışını kızartıp içini bırakabilir ya da dışı tamamen yanık görünümüne ulaşabilir.

Tüm kurabiyeleri eşit boyutta hazırlayın: Bunun için belki de bir dondurma kaşığı kullanabilirsiniz ya da kavun dilimleme aletini, aralıklarını sabit tutup aynı boyutlarda kurabiyeler hazırlarsanız çok daha güzel görünen ve tamamen aynı şekilde pişen kurabiyelere sahip olursunuz.

Kaynak:

Mükemmel Bir Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Benzer Yazılar

Yorum Yapın