• 24 Nisan, 2024

Kerevizin Faydaları Saymakla Bitmez!

kerevizin-yararlari

Kereviz hakkındaki tüm ön yargılarınızı yıkmak için hazırız. Çünkü kereviz, tıpkı kendi ailesinde yer alan maydanoz ve rezene gibi müthiş faydalı bir sebze.

Kerevizin faydaları da saymakla bitmiyor, üstüne üstlük size enfes bir hayat sunuyor. Kokusu ve tadı nedeniyle çok fazla tercih edilmese de aslında yedikten sonra kendinizi sağlıklı hissetmeniz için çok fazla neden var.

Gelin bu nedenleri öğrenelim ve kerevize karşı şimdiye kadar gösterdiğimiz tutumu bir kenara bırakalım.

Kereviz çok güzel, gelsenize.

Yüksek tansiyonu dengeliyor: Sağlıklı bir beslenme sayesinde tansiyon sorununa neredeyse veda edebileceğinizi artık açıkça söyleyebiliriz. Ancak kerevizi önemli kılan bambaşka bir boyutu var meselenin. İçerdiği “phthalide” maddesi ile kan akışının rahatlamasını sağlıyor, kan hücrelerinizin damarlar içerisinde özgürce hareket etmesine yardımcı oluyor. Bu sayede tansiyon konusunda olumlu bir adım atmış oluyorsunuz.

Pankreas kanseri ile savaşıyor: İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde özellikle pankreas kanserine karşı savaşıyor, kanserli hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu biliniyor. Kerevizin aynı zamanda gelecek dönemlerde kanser ilaçlarının içinde yer alan özel bir bitki haline geleceği de düşünülüyor.

Yüksek kolesterole de dur diyor: Madem yüksek tansiyonu dengeliyor, o halde mutlaka yüksek kolesterole de el atmalıdır diye düşünürken kerevizin yüksek kolesterole de iyi geldiği ortaya çıkarılmış. Günde 4 adet kereviz sapı yenildiği sürece yüksek kolesterolle de savaşacağı biliniyor.

Sindirim sorunlarını ortadan kaldırıyor: İçerdiği yüksek lif oranı ile birlikte kereviz, sindirim konusunda sizi yormayan özel sebzelerden bir tanesi. 1 kase dilimlenmiş kereviz sapı yediğinizde günlük lif ihtiyacınızın %10’undan fazlasını tek seferde almış oluyorsunuz. Bu bir mucize değil de nedir? Aynı zamanda lifli yapısı kabızlık sorunlarını da ortadan kaldırıyor.

Sakinleştirici etkisi de bulunuyor: Rezenenin de rahatlatıcı etkisini hatırladığımızda kerevizin de rahatlatıcı etkisi olması kaçınılmaz bir hal alıyor. Özellikle uyku konusunda problemler yaşayanlar için kereviz en iyi alternatiflerden bir tanesi.

Adet sancılarını dindiriyor: Kan akışını hızlandırdığı için kanın vücuttan atılmasına yardımcı olarak adet sancılarının giderilmesini sağlıyor. Böylece siz de oldukça hafif bir regl dönemi geçiriyorsunuz.

Kaynak:

Benzer Yazılar

Yorum Yapın