• 15 Nisan, 2024

Keçilerden Gelen Sağlık

kecilerden-gelen-saglik1
Keçi sütü ve keçi sütünden yapılan peynir yoğurt gibi yan ürünler, sağlık açısından bir hazine kadar değerliler.

Eskiler bilir lafı boşuna değil sevgili okurlar, günümüzde keçi sütünün, keçi etinin, keçi peyniri ve yoğurdunun ne kadar sağlıklı ve faydalı olduğu yeni yeni konuşulurken ben hatırlıyorum babaannem ben küçükken bu sağlık kaynağını çok iyi biliyor ve günlük diyetinde tüketiyordu.

Tabii bunda babaannemin Giritli olmasının da büyük payı var, Yunan mutfağında keçi etinin ve keçi sütünün yeri oldukça büyük ve önemli.

kecilerden-gelen-saglik2Sağlıklı ve alkali beslenmeye önem veriyorsanız; günlük diyetinizde keçi sütüne, keçi, peynirine, keçi yoğurduna ve etine daha fazla yer vermelisiniz.

Keçi etinde, diğer kırmızı etlere oranla son derece düşük bir yağ ve kolesterol oranı bulunmaktadır.

Dolayısı ile keçi eti kalp ve damar sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir.

Keçilerin yedikleri taze ot ve bitkilerin özü, etlerine de geçmektedir dolayısı ile keçi eti ile beslenen insanlar keçilerin yediği şifalı taze otların özlerini de vücutlarına almış olurlar.

Keçi eti, diğer etlere oranla daha fazla miktarda B1, B2 ve B3 vitamini içermektedir. Bu da sinir sistemimizi korumakta ve cilt ve deri hastalıklarını engellemede bize doğal bir yardımcıdır.

Keçi sütü ve keçi sütünden üretilen yoğurt ve peynir gibi ürünler, vücudu asitlendirmeyen alkali yani sağlıklı, hastalıkları önlemede vücuda yardımcı olan besinler olarak bilinmektedir.

İnek sütüne alerjisi olanlar ve hazımsızlık problemi yaşayanlar için iyi bir alternatif oluşturan keçi sütü; aynı zamanda diğer tüm süt çeşitlerine oranla daha fazla kalsiyum, magnezyum ve vitamin içermesi sebebi ile insan vücudu için tam bir şifa kaynağıdır.

Kemik erimesi problemleri yaşayanlara, özellikle keçi sütü içmeleri tavsiye edilmektedir.

kecilerden-gelen-saglik3Keçi sütünün içerisinde bulunan yararlı yağ asitlerinin de, yüzyıllardır amansız hastalıklara mucizevi şifalar sağladıkları bilinmektedir. Bu tür haberleri günümüzde dâhi, gazetelerde okuyabilirsiniz.

Kansere karşı koruyucu etkisi bulunan ve sindirimi kolay bu sağlık deposuna, mutfağınızda daha çok yer vererek daha sağlıklı bir yaşama kavuşabilirsiniz.

Avrupa ve Amerika’da çok değerli bir ürün olarak kabul edilen ve özel mağazalarda yüksek fiyatlara satılan keçi sütü, ülkemizde henüz şehirlerde yeni yeni keşfedilme aşamasında.

Umarım ülke olarak biz de keçi sütü ve ürünlerine gereken önemi verir ve sağlıklı yaşam konusunda mutfaklarımıza bu ürünleri daha çok dâhil edebiliriz.

Tabii ki damak tadı alışkanlıkları gibi bir etmen çıkıyor, ilk başta keçi sütü ve ürünleri ile yeni tanışanların karşılarına.

Ancak tadı yabancılarsanız sakın umutsuzluğa kapılmayın; bir süre keçi ürünleri tükettikten sonra, damak tadınız bu yeni lezzete adapte olacaktır.

Taze keçi sütüne, keçi peynirine ve yoğurduna nereden ulaşabilirim diyorsanız, Tazemasa’ya göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın