• 24 Mart, 2024

Emanet İneklerden Kendi Çiftliğine: Pales Süt Ürünleri

Çiftçiliğin ne kadar zahmetli bir meslek olduğunu bilenler bilir. Gerek tarla olsun gerekse büyük baş veya küçük baş hayvancılık olsun ortaya her zaman emek ve sabır koymanız gerekli. Çünkü sağlıklı ve doğal ürünler kolay yetişmiyor. İşte bugün size doğal ve bir o kadar da sağlıklı süt ürünlerinin hikayesini anlatacağız. Pales Süt Ürünleri.

Pales markası 2015 yılında Lale Hanım’ın Hatay’a taşınmasından kısa bir süre sonra kuruldu. O sıralarda ise Suriye savaşı başlamıştı ve askerler emanet olarak ineklerini Suriye sınırına yakın olan Lale Hanım’ın çiftliğine bırakmıştı. Zaman ilerledikçe inekler süt vermeye ve yavrulamaya başladı. Lale Hanım sütleri konu komşuya dağıttıktan sonra kalan sütlerin değerlenmesi gerekti. Tabii bu sırada kendisi de Hatay’a özgü yöresel peynirlerin yapımını öğrenmişti.

Savaş durulduktan sonra Lale Hanım inekleri sahiplerine iade etti. Ancak bu süreçte kendisi ve eşi hayvancılığı bir nebze öğrenmiş bulundular. Madem bu işi becerebiliyoruz kendi hayvanlarımızı satın alıp kendi çiftliğimizi kuralım dediler ve yolculuk böyle başladı. Üniversiteden gıda güvenliği gibi konularda danışmanlık alan Lale Hanım geleneksel ile bilimseli birleştirerek üretime başlamış oldu.

Pales markası ismini Roma mitolojisinde yer alan sürülerin koruyucu tanrıçası Pales’ten alıyor. Bu ürünler üretilirken ise temel amaç bu topraklarda üretilen değerlerin gelecek nesillere aktarılabilecek şekilde üretilmesi ve katkısız, doğal ürünlerin üretiminin sürdürülebilir olması. Ayrıca çiftlik düzenli olarak yetkili kurumlar tarafından denetimden geçmekte. Bu konuda içiniz rahat olabilir.

Peki bu ürünlerin üretim amacı ne? Yani Pales Çiftliği ürünlerini satarken ne düşünüyor? Cevabı şöyle; Ürünleri tüketen insanların ve özellikle çocukların gerçek süt tadını tatmaları ve elbette ki sağlıklı beslenmeleri amaçlanıyor. Kadın çalıştırma konusunda ise bir pozitif ayrımcılığa gidiyor Pales. Ayrıca Lale Hanım farklı yöresel ve geleneksel üreticilere de yol gösteriyor ve onları destekliyor.

Bütün ineklerin yedikleri yemler kendi arazilerinde yetiştirdikleri yemler ve süt ürünlerinde kullandıkları sütler tamamıyla kendi ineklerinden. Yani ürünlerin yetiştirilmesinden üretimine kadar her şey yerli ve doğal. İnsan sağlığının ön planda olduğu üretim tesislerinde tüm ürünler standartlara uygun bir şekilde vakumlanıyor ve paketleniyor. Vakumlu ambalaj yapıldığı için tuz oranı oldukça düşük ve her ürünün geleneksel yöntemlerle el yapımı olduğuna emin olabilirsiniz. Eğer şirden mayalı ürünleri tercih edecekseniz aynı şekilde onlarda da hiçbir katkı maddesi olmadığına emin olabilirsiniz.

Pales Ürünleri sofranıza gelmek için sadece siparişinizi bekliyor. www.tazemasa.com üzerinden kolayca sipariş verebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın