• 24 Mart, 2024

Chia Tohumu Yemenin Keyifli Yolları

Chia seed parfait made with pomegranate, oats and almonds with extreme shallow depth of field.

Chia besleyici değeri çok yüksek minik bir tohumdur. Sadece 1 yemek kaşığı Chia tohumu 137 kaloridir ve 4 gram protein ile 11 gram lif içerir. Omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir ve içeriğinde kemik sağlığı için kalsiyum, fosfor ve magnezyum birçok mineral bulundurur. Chia tohumunun belirgin bir tadı yoktur bu yüzden de yemeklere ve tariflere eklemek oldukça rahattır.

Chia suyu

Chia tohumunu diyetinize eklemenin en kolay yollarından biridir. Chia suyu yapabilmek için, 2 yemek kaşığı chiayı 4 bardak(1 lt) suda 20-30 dakika kadar bekletiniz. Daha lezzetli bir hale getirmek içinse portakal, elma, ananas gibi meyve dilimleri ekleyebilirsiniz. Eğer zayıflama sürecindeyseniz bu şekilde tüketeceğiniz chia tohumu tokluk hisside sağlayacaktır.

Chia Puding

Chia pudingini de chia suyuna benzer şekilde yapabilirsiniz. Daha yoğun kıvamlı pudinginiz olsun istiyorsanız daha çok chia ekleyebilirsiniz ve chiaları daha uzun süre suda bekletebilirsiniz.

Pudingi isterseniz sütle yapabilirsiniz ya da daha yoğun bir tat istiyorsanız kakao veya vanilya ekleyebilirsiniz.

Chialı Salata

Salatalarınıza güzel bir görünüm verebilmek ve salatalarınızı daha sağlıklı bir hale getirebilmek için Chia tohumu ekleyebilirsiniz.

Herhangi bir salata karışımına ekleyebilirsiniz sevdiğiniz sebzeler ve yeşilliklerle daha lezzetli bir hal alacaktır. Eğer kilo verme sürecindeyseniz zeytin yağı yerine tercih edebilirsiniz.

Kek Yapımında Chia

Kek yapımında yüksek miktarda yağ ve şeker kullanılmaktadır. Ama kekin içine Chia ekleyerek kekinizi daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Kekinize ekleyeceğiniz Chia, keki daha çok lifli, omega-3 ve protein bakımından daha zengin bir hale getirecektir.

Yoğurtta Chia

Chia tohumu yoğurdunuza keyifli bir lezzet katacaktır. Eğer chianın sert dokusunu seviyorsanız yoğurdun üzerine serpiştirmeniz yeterli olacaktır fakat eğer sevmiyorsanız ve Chianın yumuşak dokulu olmasını istiyorsanız yoğurdun içine karıştırmalısınız. Meyve dilimleri ve yulaf ezmesi ile de karıştırabilirsiniz.

Sernaz-Hanım

Uzm. Dyt. Sernaz Çakır Ercil

www.sernazcakir.com

İnstagram/ @uzm.dyt.sernazcakir

Benzer Yazılar

Yorum Yapın