• 15 Nisan, 2024

Balık En Sağlıklı Besin!

balik-en-saglikli-besinOmega-3 demek balık yağı demektir. Yani Balık demektir. Balık yemek ne zamandan beri kanser yapıyor, aklım havsalam almıyor!

BALIK EN SAĞLIKLI BESİNDİR UNUTMAYALIM!

Yapılan meta-analizlere inanmak, güvenmek doğru değildir.On binlerce insanı kapsayan çalışmalarda, aynı zamanda hangi diğer faktörlere bakılmış aynı zamanda, hangi omega 3, ne kadar miktarda kullanılmış vs. kestirmek mümkün değil.Kitlelerin üniform olup olmadıkları, yaşam biçimleri ve de yemek biçimleri herkes, her şey değişiktir, bam başkadır.Dünyamızda 8 milyar insan vardır ve de 8 milyar parmak izi vardır? Bunu nasıl değerlendiriyor araştırmacılar, merak ediyorum doğrusu.Balıklar hiç bir zaman kanser yapmaz, mümkün mü? Ancak kızartmasını yerseniz, trans-yağlarla yüklü olduğu için kanser yapar tabii. Ya da konservesini yerseniz katkı maddeleri var ise. Ya da bizde olduğu gibi ayçiçeği yağı ile konserve yapılmışsa…

Omega-3 EPA/DHA en güçlü anti-inflamatuar olan PG1 ve PG3′ün ön maddeleridir. İnsan vücudunun üretemediği esansiyel yağlardandır, mutlaka takviye olarak alınmaları gerekmektedir.Kanser yapan yağlar omega-6′lardır. Hastalık yapan yağlar omega-6′lardır. Omega-6′lar inflamasyon nedeni olan PG2′leri üretirler. Yandıkları zaman, denatüre olurlar ve kansere neden olurlar, kalp krizine, felce, alerjilere vs. neden olurlar.

Tüm hücre zarlarımızın doğru dürüst çalışması için, bu zarlarda bulunan omega-3 oranının, omega-6′ya olan oranı 1:4 (en ideali, ana sütünde böyledir) ya da 1:6 olmalıdır. Bu denge omega 6 lehine bozulunca kanserler de diğer bütün hastalıklar da, çağımızda olduğu gibi artmaya devam edecektir!

Kaynak:

Benzer Yazılar

Yorum Yapın