• 15 Nisan, 2024

2015 Yılının Süper Besinleri

2015-yili-besinleri

ANANAS
Ananas da bulunan besin maddeleri vücutta oluşan fazla ödemin atılmasını sağlar. Posa miktarı yüksek meyve olması tokluk hissinizi artırır. Meyve çeşidi olarak 2 dilimini 1 porsiyon meyve yerine tüketebilirsiniz.

TATLI PATATES
Vitamin ve mineral içeriği yüksek bir besindir. Kilo kontrolü sağlamak için gerekli besin maddelerini içerir. Potasyum – A vitamininden zengin olduğu için kas dokunuzu korur ve bağışıklığınızı güçlendirir. 100 gram ( ¼ adet ) tatlı patatesi 1 dilim ekmek yerine tercih edebilirsiniz.

SARIMSAK
Bağışıklığınızı güçlendirir ve vücuttaki zararlı bakteri miktarınızın azalmasını sağlar.Her mevsim sağlıklı beslenmek için taze ve kuru sarımsağı 1-2 diş salata,çorba ve yemeklerinize eklemelisiniz. Çiğ olarak yemek istiyorsanız midenizi korumak için yemekle beraber tüketmelisiniz.

ÇÖREK OTU
Her hastalığa çare çörek otu bağışıklığın artmasını sağlayan vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Hücre yenilenmesini artırarak cilt,saç ve tırnaklarınızın korunmasını sağlar. Sağlıklı beslenmek ve hastalıklardan korunmak için her gün1 tatlı kaşığı kadar yediğiniz besinlere eklemelisiniz.

SOMON
Kaliteli protein, omega-3 ve diğer mineraller açısından zengin bir balık çeşididir.. Kas dokunuzun ve kalp sağlığınızın korunmasını sağlar. Her mevsim en az haftada 2 defa bir ana öğünde ihtiyacınız olan porsiyon ölçüsünde ızgara,fırın ve buharda pişirerek tüketmelisiniz.

KİVİ
Vitamin ve mineral içeriği ile vücut direncinizi artırır. ve posa miktarın fazla olması sindirim siteminizin korunmasını ve yorgunluk hissinizin azalmasına sağlar. 2 adet kivi günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılar.

ZENCEFİL
Vücudunuzda oluşan fazla ödemin atılmasına yardımcı olur. Kansere karşı bağışıklığınızın güçlenmesini sağlar. Grip ve kış mevsimine bağlı hastalıkların oluşmasını azaltır. Her gün 1-2 tatlı kaşığı bitki çayınıza çay ve suyunuza eklemeniz sağlıklı yaşamanızı sağlar.

KİNOA
Yüksek miktarda bitkisel protein, vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Spor yapanların ve kilo kontrolü sağlamak için tahıl gruu besin yerine tercih edebilirsiniz. Gluten içermez bu nedenle gluten intoleransı ( çölyak) olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir tahıldır. Kinoa’nın 2 yemek kaşığını 1 dilim tahıllı ekmek yerine tercih edebilirsiniz.

PANCAR
Bağışıklınızı güçlendiren vitamin,mineral ve posa miktarına sahiptir. Sindirim sisteminizin sağlıklı çalışmasını sağlar. Salata,çorba ve yemeklerinize haftada en az 2 defa 1 orta boy eklemelisiniz.

LİMON
Vitamin,mineral ve posa içeriği yüksek olması nedeni ile vücut direncinizi artmasını sağlar. Aynı zamanda hücre yenilenme hızınızı da artırarak cilt,saç ve tırnaklarınızı korur.1/2 adet limon suyunu 1 litre suya ekleyerek kan dolaşımınızın hızlanmasına ve vücudunuzda oluşan fazla ödemin atılmasını sağlarsınız.

DİYETİSYEN
TUĞÇE ALTAN BAHÇE
www.tugcealtanbahce.com

Benzer Yazılar

Yorum Yapın