• 15 Nisan, 2024

Sonbahar Aylarında Hızlı Kilo Vermek İçin 10 Altın Öneri

10-altin-kural

Sonbahar ve kış aylarında azalan metabolizma hızı kilo verme hızını da yavaşlatır. Bu sorunu yaşamak için yaşamınız içinde yapacağınız küçük değişiklikler kolay kilo vermenize yardımcı olur. Önemli olan kendinize uygun kaloride sağlıklı –yeterli bir diyet ile yeterli fiziksel aktivite ile kilo vermenizi sağlamalısınız.

  1. Hızlı kilo vermenize yardımcı olması için ana ve ara öğünleriniz düzenli olmalıdır. Kendinize uygun öğün saatleri düzenlenmiş bir program ile sağlıklı olarak vücut yağ dokunuzu değiştirebilirsiniz.
  2. Et, süt ve kuru baklagil grubu besinleri de beslenme programınızda yeterli tüketin. Alerji veya besin intoleransınız yoksa her gün yumurta tüketin. Haftada en az 2 defa, balık çeşitlerini ve her gün yeterli porsiyon ölçüsünde az yağlı peynir çeşitlerini tüketin.
  3. Kızartılmış, fazla şeker / karbonhidrat ve yağ miktarı olan besinleri tüketmeyin.(  Ör. Börek, poğaça, hamur işi tatlılar… gibi)
  4. Sonbahar ve kış aylarında vücudunuzun harcadığı enerji azalır. Azalan metabolizmanızı hızlandırmak kilo verme hızınızı artırmak için güne mutlaka kahvaltı öğününü tamamlayarak başlayın.
  5. Kilo verme hızınızı artırmak için yeterli su tüketin Günlük içtiğiniz su miktarı en az 8-10 bardak olmalıdır. Hastalıklara kaşı sizi bu aylarda su korur ve dolaşımın düzenlenmesine yardımcı olur. İçtiğiniz suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi veya limon suyu eklemeniz de bağışıklığınızı artıracaktır.
  6. Kilo artışını azaltmak ve hızlı kilo vermek tuz tüketiminiz azaltın. Baharat tüketiminizi artırın özellikle pul biber, kekik ve tarçın… gibi baharatlar iştah kontrolünüzü de sağlayacaktır.
  7. Kalıcı hızlı kilo vermeniz için ana öğünlerinizde posa miktarını artırmak için öğünlerinizde farklı çeşitlerini veya sebze yemeklerini tüketmeye çalışın.
  8. Tokluk hissini artırmak ve kan şeker dengesini sağlamak için olması ara öğünlerinizde tam tahılları ve meyve grubu besinleri protein içeren besinlerle az yağlı peynir, az yağlı yoğurt, az yağlı kefir veya süt ile birlikte tercih edin.
  9. Sağlıklı sindirim sisteminizin olması kilo vermenizi kolaylaştırır. Sindirim sorununuzun olmaması için posa/ lif miktarı fazla besinler beslenme programınızda olmalıdır.( Ör. Tam tahıllar, Farklı kuru baklagil çeşitlerini, Meyve ve kuru meyve çeşitleri, salata çeşitleri ve sebze yemekleri… gibi)
  10. Sağlıklı ve doğru sıklıkta uygulayacağınız egzersiz programı ile dengeli enerji harcarsınız. Seçtiğiniz egzersiz türüne göre yeterli –dengeli beslenmeli ve kilo vermek için tek besini fazla tüketime dayalı beslenme programı uygulamamalısınız.

DİYETİSYEN

                                                                         TUĞÇE ALTAN BAHÇE

www.tugcealtanbahce.com

Benzer Yazılar

Yorum Yapın